Waiheke House

Situated on a generous west facing slope, the site falls away to a steep bush clad escarpment to the Bay below and views across the inner Hauraki Gulf. A simple yet sculptural timber clad roof is suspended above an extensively glazed pavilion containing living and sleeping areas all of which are orientated to maximise views and sun.

View all images fullscreen

The timber roof structure lightly touches the landscape with an in situ concrete pavilion constructed below, embedded into the landscape with green roof above. The concrete pavilion contains the services, store rooms and garage with a bunkroom and fire pit opening onto generous courtyards. A swimming pool that mimics the geometry of the house emerges out of the natural sloping ground before dropping to the escarpment.

Waiheke House

Waiheke Island, New Zealand
Under Construction